Arama için en az 4 karakter girmelisiniz

American Express'in araştırmasına göre: Türkiye'deki KOBİ'ler, kredi kartından faydalanmayı iyi biliyor.

American Express; faaliyet gösterdiği İngiltere, İtalya, Almanya, İsrail ve Türkiye pazarlarında her yıl KOBİ'ler özelinde yürüttüğü Small Business Barometers araştırmasının 2013 verilerini açıkladı. Araştırma, bu yıl toplam 1.250 KOBİ sahibi ve yöneticisiyle gerçekleştirildi. Kredi kartı konusunda birçok soruya da yer verilen araştırmanın sonuçlarına göre; Türkiye'deki KOBİ'ler kurumsal kredi kartından nasıl faydalanacağını Avrupalı'dan daha iyi biliyor. KOBİ'lerin %95,6'sı kart kullanımı esnasında ödül puan ve mil kazanırken; %64,61'i şirket kredi kartlarının nakit akışı yönetiminde çok faydalı olduğunu belirtiyor.

KOBİ'ler kredi kartı ayrıcalıklarını seviyor.

Türkiye'deki KOBİ'lerin %47,74'ü, kredi kartının tedarikçiyle yaptıkları ödeme koşulları pazarlığında ayrıcalık sağladığına değiniyor. %34,98'i ise kredi kartı kullanımının kredibilitelerine olumlu yansıdığını vurguluyor. KOBİ'lerin %37,04'ü, şirket kredi kartı kullanımının, temel sorunları arasında yer alan kişisel ve şirket harcamalarını birbirinden ayırma konusuna çözüm getirdiğini söylüyor. Araştırmaya göre katılımcıların %42,39'u, kredi kartından kazandıkları ödülleri düzenli olarak kullanırken; sadece %8,23'ü ödül sunmayan kredi kartını tercih ediyor. %34,16'lık kesim ise düzenli olmasa da ödüllerden faydalanıyor.

KOBİ'ler, taksitlendirmeyi seviyor, çek kullanımında çekimser kalıyor.

Türkiye'deki KOBİ'lerin %11,2'si ayrı 2 kart kullanmaktansa, bireysel kredi kartlarını iş harcamaları için kullanmayı daha elverişli ve kolay buluyor. Taksitlendirme işlevi ise katılımcıların %26,4'ü için kredi kartı kullanımını tercih etmelerinin birinci sebebi olarak görünüyor. Şirketlerin %16,4'ü ayda en az 1 kez, işyerine hammadde ve malzeme alımında bireysel kredi kartını kullanıyor. Katılanların %26'sı ise bireysel kartını bu iş için asla kullanmadığını belirtiyor. KOBİ'lerin %22'si şirket kartını ayda en az 1 kez hammadde ve malzeme alımında kullanırken, şirket kredi kartını asla kullanmama oranı %19,6'da seyrediyor.

Şirketlerin %36'sı hammadde ve malzeme alımında asla çeke başvurmazken, %19,6'sı ayda en az 1 kez çekle ödeme yaptığını belirtiyor. Aylık ödemelerinde banka transferiyle nakit ödemeyi tercih edenler, %23,6'lık oranla piyasada başı çekiyor.